sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Plugin-uri Facebook

Facebook oferă dezvolatorilor de aplicaţii un API prietenos. Facebook oferă un  număr de 8 plugin-uri sociale pentru a putea relaţiona mai bine cu utilizatorii site-ului dumneavostră. Spre exemplu butonul de Like este din ce in ce mai intalnit pe toate site-urile, fiind si o metoda de promovare a continutului de calitate.
Simplitatea folosirii acestor plugin-uri prin adaugarea unei simple linii de cod HTML, atrage foarte mulţi proprietari de site-uri web şi bloguri să încludă aceste plugin-uri.
Spre exemplu cel mai folosit plugin (Like Button-ul) va fi inclus prin adaugarea unei singure linii de cod.
Exista 2 posibilităţi. Folosim un iframe sau folosim un script XFBML(un limbaj de marcare dezvoltat de Facebook).
Pentru a adăuga un Like Button pentru acest blog vom merge la adresa developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like şi vom genera un cod iframe pe care îl vom introduce in sidebar-ul blogului.


<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fapps4fb.blogspot.com%2F&layout=standard&show_faces=true&width=200&action=recommend&colorscheme=light&height=80" style="border: medium none; height: 80px; overflow: hidden; width: 200px;"></iframe>
Enhanced by Zemanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu